Bij inge’ting is geen dag hetzelfde. Het zijn nooit saaie, grijze, koude, lange dagen. Nee het gaat er juist kleurrijk, wollig en warm aan toe. inge’ting draait op volle toeren, altijd in beweging. Vaak zoek ik het avontuur zelf op. De webshop beginnen was een giga avontuur. Nieuwe verkooppunten zoeken en vinden is ook altijd avontuurlijk. En met mijn wollen dekens, poefen en krukjes naar een markt gaan die ik nog niet ken. Of ondersteunen bij de Stichting Stunt, mijn laatste avontuur. Maar soms komt het avontuur spontaan op mijn pad. Zomaar ineens krijg je dan een telefoontje…

Zo werd ik 2 weken geleden gebeld met wel een hele rare vraag, althans dat vond degene aan de andere kant van de lijn Als setdresser is diegene (Lorien heet ze) altijd op zoek naar leuke spullen om sets mee aan te kleden. Sets? Ja sets, van die ruimtes waar film- en TV opnames worden gemaakt. En je voelt ‘m al aankomen, Lorien wil mijn inge’tings in haar set… waaaaahhhhh

Lorien had mijn wollen inge’tings zien stralen in de Collectiv concept store in Den Haag. Die zit tegenwoordig in de Schoolstraat trouwens. We zijn verhuisd, en de, volgens kenners, heerlijke koffie en zelfgemaakte baksels zijn ook meeverhuisd. Zo’n fijne, lekkere plek ))) Anyway, deze winkel werd dus bezocht door setdresser Lorien. En natuurlijk viel haar oog direct op de warme wollen kussens en dekens. Logisch; Haar hele rare vraag was dus of ze een stapel inge’tings mocht huren. Huren dacht ik dat is inderdaad een gekke vraag. Totdat ze vertelde wat de bedoeling was. Mijn inge’tings zijn binnenkort dus op tv te zien … nou dan is geen enkele vraag raar hoor!

Een tv avontuur dus. Natuurlijk heb ik geheimhouding en dus mag ik niet uit de school klappen over het programma, de zender, de presentator en ik mag al helemaal niet verklappen wie er zoal tegen mijn kussens aan zullen leunen deze week. Ik weet zeker dat jullie de meeste BN-ers ook wel kennen… mijn wolletjes herkennen jullie zeker. Dat zijn straks BI-ers. Bekende inge’tings. Het was allemaal een beetje kortdag, en dus behoorlijk avontuurlijk, waardoor ik vorige week aardig wat meters achter de machines heb gemaakt. Maar hé, the show must go on! En inmiddels ligt de door Lorien uitgekozen collectie al op de filmlokatie. Afgelopen vrijdag belde een koerier aan. Dat is weer eens iets anders dan zelf je auto vol stoppen totdat de deuren bijna rond staan.

Ik ben zooooooo benieuwd. Straks kijkt ‘heel Nederland’ naar mijn maaksels. Als ik het goed onthouden heb wordt het programma dinsdag, dat is dus vandaag, en woensdag opgenomen. In een oude molen ergens in Nederland. Daar speelt het zich allemaal af. En mijn wollen kussens en poefen doen gewoon mee!  Zoooooo spannend!!! En wat boffen die BN-ers! Dat ze juist in deze schaatskoorts-achtige dagen zo warmpjes en kleurrijk tegen inge’tings kunnen leunen.
Zo…en verder zeg ik helemaal niets! Mond op slot, sleutel kwijt 😉

Oh ja nog één tip: kijk eens in mijn webwinkel, die is weer goed gevuld met mooie, warme, kleurrijke inge’tings. Wees er snel bij, want straks gaat ‘heel Nederland’ bestellen!

Wordt vervolgd…

Pin It on Pinterest

Share This