Waar is de markt?

Het is echt waar, inge’ting trekt naar het oosten. Op 13 november sta ik met mijn 100% wollen producten op de Waarmarkt in Nijmegen.

Een geweldige locatie, want deze Waarmarkt speelt zich af op het terrein van de voormalige Honig fabriek. Ik hou van oude fabrieken. Die sfeer van noeste arbeid, van niets iets maken. Met inge’ting doe ik niets anders… Logisch dat ik van oude fabrieken hou.

Heel veel van mijn wollen dekens zijn in de jaren ’50 en ’60 gemaakt in de AaBe fabrieken in Tilburg. In 1929 opgericht door Albert van den Berg. AaBe is de fonetische uitspraak van de beginletters van zijn naam. Leerzame blog he? Dat in de AaBe fabrieken kwaliteitsdekens werden gemaakt ervaar ik nog elke dag. Hun dekens zijn tot op de dag van vandaag prachtig. Met wat noeste arbeid van mijn kant vermaak ik ze tot warme inge’tings.
aabe-label-4       aabe-label-3

Elke deken verliet de AaBe fabriek met een schitterend vormgegeven etiket waarop zich een waar spektakel afspeelde. Dat spektakel vertelde het verhaal van de AaBe kwaliteit. Het speelde zich af in een poollandschap. Daar wordt een met dekens volgeladen slee voortgetrokken door een rendier. De dekens worden afgeleverd aan een Eskimo-gezin. En tsja als de Eskimo’s onder AaBe dekens slapen, dan is de kwaliteit natuurlijk heel goed! Dat werd nog eens benadrukt door de zegel onder het logo met de tekst 100% wol en de belofte dat AaBe dekens rheumatiek konden voorkomen. Dat beloof ik met mijn inge’tings niet hoor; Wat ik wel beloof is dat alle inge’tings van 100% wollen dekens met liefde zijn gemaakt. En ik doe natuurlijk mijn best om die schitterende AaBe etiketten te laten schitteren op zoveel mogelijk inge’tings.

Terug naar de Honig fabriek in Nijmegen. Want daar vindt op zondag 13 november de Waarmarkt plaats. En ik glij niet voor niets helemaal naar het oosten natuurlijk! Op deze Waarmarkt ga ik, heel stoer, een 4 meter marktkraam vullen met inge’tings. Een verdubbeling van mijn marktmeters inderdaad. Maar dat is logisch, want Nederland verandert weer langzaam in een poollandschap. Dus lieve Eskimo’s uit het oosten: ik zie jullie wel verschijnen op de Waarmarkt.

Waarmarkt.nl. Maandelijkse markt in Nijmegen. Levendig tafereel vol design, kunst, fashion, streekproducten, food, live muziek en deejay’s.

Pin It on Pinterest

Share This