blog-7-ingeting-label
De Zweedse taal, ik hou ervan. Eén van mijn favoriete woorden is tillsammans! Samen. Ik en mijn inge’ting. Inge’ting: mijn andere favoriete woord. Een aangepaste versie van ‘ingenting’. Dat betekent niets, maar inge’ting is natuurlijk alles behalve niets. Ik maak van niets juist weer iets! Woordgrapjes: ik hou ervan.

Om terug te komen op tillsammans. Het betekent samen. Hoewel ik nu een eenmanszaakje heb, ik en mijn inge’ting, heb ik zeker niet het gevoel er alleen voor te staan. Integendeel zelfs. Afgelopen zondag was weer een heerlijk voorbeeld van tillsammans.

Die dag zou ik op de Home Made Market in het Zeeheldenkwartier staan. Ik had keihard gewerkt om mijn kraam te kunnen vullen met heel veel nieuwe inge’ting creaties. Op weeronline.nl zag ik ondertussen ook steeds meer ‘creaties’. Donderwolken en steeds hardere wind! Echt een zwaar belabberde weersvoorspelling. De Swan Market in Den Haag was al afgelast, maar deze keer had ik mij ingeschreven voor deelname aan de Home Made Market in de gezellige Prins Hendrikstraat. En die ging dus gewoon door! Brrrrrrr…

Voor het opbouwen van de kraam had ik deze keer maar een uurtje.
Geen probleem, als je het tillsammans doet. Mijn vaste chauffeur was zoals altijd op tijd en bracht mij en mijn uitdragerij veilig naar exact de juiste plek. Daar zag ik ook mijn lieve helpers voor deze dag. Alle krachten verzamelen! Kraftsamling zeggen ze in het Zweeds.

We stonden voor de uitdaging om alle handel droog en in de kraam te houden. Zonder dekzeilen, marktkraamklemmen, duct tape, kraftsamling en vooral tillsammans had dit nooit gelukt… De kraam stond er stevig, vrolijk en commercieel bij!

En dan is er Fika. Het Zweedse woordje voor koffiepauze. En kan de markt beginnen. Wat word ik toch altijd blij van de enthousiaste nieuwe mensen aan mijn kraam. Dat motiveert en inspireert enorm. Dan krijg ik gelijk zin om in mijn atelier de grote ‘op stapel’ in te duiken. Mijn stapel wordt trouwens regelmatig door vaste bronnen weer aangevuld. Zo fijn.

Ook heel blij word ik van mijn trouwe offline en online fans. Lieve berichtjes rondom mijn marktdagen. En trouwe bezoekers, die door weer en wind, als ware groupies, bij mij aan de kraam staan. Voor een praatje, om een bestelling op te halen of om alvast wat kleine cadeautjes voor de decembermaand te scoren. Wat heerlijk. En eerlijk gezegd ik kan niet zonder mijn groupies. Ik kan niet zonder tillsammans, kraftsamling en ook niet zonder fika!

Op zondag 16 oktober staat inge’ting lekker droog en uit de wind in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Dat is toch gers!

 

Pin It on Pinterest

Share This