blog 6-5 blog 6-4

Dekenjunk en haar dekentochten

Ik ben inge’ting en ik ben een dekenjunk. Zo, dat is eruit. Ik ben verslaafd aan Hollandse vintage dekens. Van 100% zuiver scheerwol. In allerlei kleuren, maten en dessins. Ik hou ervan! Ik wil ze voelen, ruiken, voorzichtig wassen en bekijken. Maar vooral zoeken en vinden! Dekentochten noem ik dat.

Laatst bracht zo’n dekentocht mij in het oosten van het land. Daar ontdekte ik een topadresje. In Schalkhaar kwam ik terecht bij ‘Van Ouds’. Een zolder vol met vintage. Met aandacht verzameld door Eveline en Prisca. Dat zijn gewoon twee vintage junks natuurlijk! Ik herken dat gelijk. Dat schept een band. Ik ben gelukkig alleen verslaafd aan Hollandse vintage dekens, dus daarop concentreerde ik mij tijdens deze dekentocht. Maar dat viel dus niet mee op de zolder van ‘Van Ouds’. Want wat een vintage walhalla trof ik hier aan! 75m2 aan leuk spul, minstens 30 jaar oud, lekker veel oranje (mijn lievelingskleur): van servies en glas tot krukken en stoelen. En een paar m2 vintage dekens dus. Die hadden ze ook. Met de nadruk op ‘hadden’… Want ik werd daar heel blij van en heb een stapeltje gekocht. Om mooie inge’tings van te maken. Maar eerst gaan ze ‘op stapel’. En die stapel moet weer groeien, want de Swan Market & Loods 5 hebben de stapel aardig doen slinken. Maar als dekenjunk moet ik eerlijk toegeven dat de stapel soms harder groeit dan ik inge’tings kan bedenken en maken. Dan kan ik niet stoppen met speuren en wil ik ‘alle dekens verzamelen’ voordat een andere woljunk ze ontdekt; Mijn dekentocht naar Schalkhaar was in ieder geval succesvol en heel gezellig. En ik heb heus niet alle dekens bij Van Ouds weggehaald hoor. Ik gun jullie ook een fijn scoormomentje daar op zolder in het oosten. Dus ga er eens langs en help Eveline en Prisca van hun vintage af! Dan ontstaat er ook weer ruimte om stapels dekens klaar te leggen voor mijn volgende bezoekje aan dit leuke adresje…

Dekentochten. Dat zijn niet alleen de tochten die ik door het land maak om dekens uit te zoeken, mee te nemen en ergens op te halen. Het zijn ook de tochten die dekens naar mij toe maken. Dekens die in dozen, zakken en tassen worden verpakt en vanuit het hele land naar Den Haag worden gestuurd. Mijn buren weten er alles van. Dan ben ik weer eens op dekentocht en belanden de alleenreizende dekens bij de buren achter de deur. Bedankt voor de ontvangst! Maar meestal zit ik gewoon thuis te wachten op … uh smachten naar… dozen, zakken en tassen vol met dekens. En soms wordt het even emotioneel, dan tref ik een lief kaartje bij zo’n deken aan. Kijk daar krijg ik het dan even warm van. Meestal geef ik zo’n deken wat extra aandacht. Typisch iets voor inge’ting…

blog 6-3 blog 6-2 blog 6-1

Pin It on Pinterest

Share This