“Best druk in je eentje”

Blog 3 1      Blog 3 3

“Best druk in je eentje”, herinner je je die reclame nog? Van Tempo Team Uitzendbureau. Over een uitzendkracht die op een drukke zaterdag in zijn eentje een bouwmarkt runt. De vaste ploeg had namelijk een personeelsuitje. In de afgelopen maanden had ik het ook vaak best druk in mijn eentje… en dat kwam niet doordat de rest van het bedrijf een uitje had. Nee, dat kwam omdat de rest van het bedrijf er nog helemaal niet was;

Inge’ting bedenken was stap 1, maar inge’ting starten en echt op gang brengen dat was in je eentje best een flinke stap 2. Gelukkig hou ik van aanpakken en ergens gewoon maar aan beginnen. Dus maakte ik lange to do lijstjes om daarna regel voor regel af te kunnen vinken. En zo werd stap-voor-stap inge’ting geboren. En hoewel het hectisch en soms doodeng was, bleef ik (meestal) kalm en haalde ik al mijn zelfopgelegde deadlines. Jullie zullen nu wel denken, die startende onderneemster heeft het goed georganiseerd en waarom heeft dit BLOG dan de titel ‘best druk in je eentje’. Nou dat komt omdat in de afgelopen maanden niet alleen inge’ting werd geboren, maar op 5 maart 2016 ook Saga haar entree maakte. En nee Saga is er niet eentje van Tempo Team…

Saga is onze labradoodle puppy. Met van die donkerbruine fleece krullen. En van die onschuldige oogjes. Zo zacht, zo lief. En dit onweerstaanbaar schattige hondje kwam iets eerder in ons leven dan verwacht…

Toen poes Sappho vorig jaar op 21 jarige leeftijd overleed, miste ik al snel de gezelligheid van een huisdier om me heen. Natuurlijk zag ik ook alle voordelen van een #huisdierloosbestaan, maar die wogen echt niet op tegen de lol van zo’n extra levend wezen in en om het huis. Toen we in januari een paar dagen in Maastricht waren kwamen we Saga al een beetje tegen. Althans een familielid van haar. Daar zagen we een prachtige hond. Een lieverd met aaibaarheidsfactor oneindig. Precies het wezen voor in en om ons huis. De eigenaar vertelde dat het een Labradoodle was. De rest van Maastricht hebben we niet meer gezien, we hadden alleen nog oog voor Labradoodles. Ook toen we weer thuis waren in Den Haag. Toen pas zag ik dat onze overbuurvrouw ook al 2 jaar zo’n doodle heeft. En voordat we het wisten zaten we in de auto naar de fokker, want op 5 maart 2016 werd Saga geboren.

Inmiddels is Saga alweer 7 weken in en om ons huis. En ik kan jullie vertellen: Saga is me d’r eentje! Onweerstaanbaar schattig én een energieke dondersteen. En dus kreeg ik het best druk in mijn eentje. Want zo’n gezinsuitbreiding tijdens de inge’ting start-up fase dat is een uitdagende combinatie! Maar zoals ik al schreef, ik ben een aanpakker en dus maakte ik nog een paar to do lijstjes en begon ik er gewoon aan.
Blog 3 2      Blog 3 4

Maar au! Te veel to do lijstjes dat bijt elkaar. Vooral omdat inge’ting en Saga nou niet bepaald bij elkaar passen. Nog niet in ieder geval! Want Saga vraagt om aandacht. En inge’ting wil aandacht. Saga wil naar buiten en inge’ting speelt zich meestal binnen af. Saga moet regelmaat en bij inge’ting ontstaan de mooiste dingen door onverwachtse inspiratie. Kortom inge’ting en Saga moesten even hun draai vinden & ik kan jullie geruststellen: het is ons gelukt! Als Saga speelt, eet, wandelt, plast, poept, blaft en soms bijt, dan ligt inge’ting plat. En als Saga slaapt (heel veel) dan is inge’ting wakker. En tijdens die wakkere moment draait inge’ting op volle toeren! Dat moet ook wel, want de volgende markt komt er alweer aan…

Aanstaande zondag (12 juni) sta ik weer op de Swan Market op het Museumplein in Rotterdam. Met nieuw assortiment, ook voor in de tuin, en met mijn uitzendkracht Saga!
Dan heb ik het tenminste niet zo druk in mijn eentje… Kom gezellig even langs! En ja aaien mag;

Oeps, ik moet afronden. Inge’ting gaat even dicht. Saga moet naar buiten.

Tot zondag?

Pin It on Pinterest

Share This