“ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Kennen jullie deze uitspraak van Pippi Langkous nog? Nou ik wel hoor! Logisch want ik ben nog steeds dol op deze vrolijke, sterke, stoere kinderheld. En de laatste maanden gedraag ik mij zelfs een beetje zoals zij. Want toen ik besloten had dat ik jullie niet alleen via Facebook van wollige berichten wilde voorzien, moest en zou inge’ting een eigen website krijgen. Maar ja dat had ik “nog nooit gedaan” en daar word ik dan een beetje gestrest van… Op zo’n moment denk ik aan de rest van Pippi’s quote “dus ik denk dat ik het wel kan” en begin ik er gewoon aan.

En dus begon ik met gluren bij de online buren en liet ik mij inspireren door de vele websites die er al zijn. Wekenlang reed ik rond op de virtuele snelweg. Kwijlde ik bij jaloersmakende concepten en werd ik enthousiast van strakke vormgeving. Maar ik ontdekte ook wat ik per se niet wilde met ingeting.nl. En helaas kwam ik er steeds vaker achter dat websites bouwen en onderhouden ook heel technisch is… buhhh! Maarja “ik had het nog nooit gedaan en ik dacht dat ik het wel kon”….Maar laat dat IK maar even weg. Dat paard kon ik echt niet alleen van de grond krijgen! En dus besloot ik hulptroepen in te schakelen. En daar mogen jullie mij wel dankbaar voor zijn (hahaha), want zonder Metzelwerk.nl en copy-Helen had ingeting.nl er waarschijnlijk nooit geweest. Ik ben ze vooral zelf heel dankbaar…

Maar laat ik in dit blog niet al te bescheiden zijn. Jullie mogen best weten dat ik heel verschrikkelijk veel tijd heb besteed aan het ontwerp van ingeting.nl. Dat betekende brainstormen met mezelf, keuzes maken, ideeën verwerken, twijfelen, weer opnieuw beginnen, veel thee drinken, stap-voor-stap tevreden worden. Gaandeweg het proces kreeg ik trouwens steeds meer respect voor al die websites die er nu al zijn. Hoeveel uur heeft de mensheid daar al aan besteed? Ik heb het niet uitgerekend hoor, daar had ik echt geen tijd voor.

Met mijn ontwerp onder de arm ben ik naar Metzelwerk gegaan. Daar heeft webdesigner Allegonda Metz het ontwerp (en mijn steeds langer wordende wensenlijstje) tot ingeting.nl omgebouwd en mij al doende van alles proberen bij te brengen over WordPress. Bij dat laatste dacht ik vaak aan Pippi, want een contentmanagementsysteem gebruiken, ja “dat had ik dus nog nooit gedaan”! En ik kan jullie vertellen dat ik vaak dacht “dat ik het ook nooit zou kunnen”. Maar het is Metzelwerk, Copy-Helen en inge’ting dus wel gelukt! Op 30 april 2016 was het zover: ingeting.nl is online! Vanaf nu kunnen jullie via Facebook en ingeting.nl de wollige avonturen van inge’ting volgen en natuurlijk ook contact opnemen voor vragen en bestellingen. Of voor complimenten, want die heb ik ook al mogen ontvangen. En dat voelt als groot applaus. Dank jullie wel allemaal!

Maar genoeg bedankjes nu, ik moet weer aan de slag. Ik wil (lees ‘moet’) ingeting.nl nog verder verbeteren, invullen en opvolgen. En waar ik ook zo’n zin in heb is de volgende inge’ting live voor te gaan bereiden. De Swan Market in Rotterdam is waarschijnlijk de eerste mogelijkheid om inge’ting live te zien. Tot die tijd moeten jullie het met ingeting.nl doen en ga ik wollige ideeën uitwerken in allerlei inge’tingen.

Tot snel, online of offline

Pin It on Pinterest

Share This